Alonso maakte zich zorgen: “Ik wou niet weten wat er met Stoffel gebeurd was”

14 mei 2018 — Fernando Alonso was na afloop van de GP van Spanje zeer blij met zijn puntenfinish, iets dat hij in ronde 2 voor onmogelijk had gehouden. De Spanjaard maakte zich bovendien ook zorgen over zijn eigen wagen nadat Vandoorne moest opgeven.


“We begonnen op de zachtere band omdat we ons gekwalificeerd hadden op de supersoft. Het was dan ook ons doel om enkele plaatsen goed te maken tijdens de eerste ronden van de race en dan zeer vroeg een pitstop te maken. We verloren echter enkele posities door het incident in de tweede bocht,” blikt Alonso terug op zijn race.

“We bevonden ons in de tweede ronde dan ook in een zeer moeilijke situatie en ik had het gevoel dat het onmogelijk was om vandaag punten te halen. Gelukkig kenden we een goede race en konden we blijven punten scoren en dat voor de vijfde race op rij. Dat was wat we vandaag wensten en ik ben dan ook erg blij.”

Ondanks het feit dat Alonso erg blij was na afloop van de race geeft de Spanjaard ook toe dat hij tijdens de race bezorgd was. Ook Alonso had immers teamgenoot Stoffel Vandoorne zijn McLaren langs de kant geparkeerd zien staan.

“Ik zag Stoffel zijn wagen langs de kant staan en ik wou het team niet vragen wat het probleem was omdat ik me geen zorgen wilde maken over wat er kon gebeuren met mijn wagen. Mijn wagen werkte gelukkig heel de race perfect en ik ben blij met de punten en onze vierde plaats in het constructeurskampioenschap die we kunnen vasthouden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België