Alonso mag zich aan kritiek verwachten

10 november 2010 — De Spaanse Ferrari-rijder Fernando Alonso kan zichzelf komend weekend van zijn derde wereldtitel verzekeren. Alonso doet dat best met meer dan zeven punten verschil.

We kennen Fernando Alonso al langer dan vandaag. Ergens diep in onze brains weten we goed genoeg op welke wijze hij zijn laatste GP in 2010 zal afwerken. Zelf zou je uiteraard ook niet onnodig nog de limiet gaan opzoeken.

Enerzijds zal hij het weekend ook nog eens met een prille motor mogen aanvatten. Toch zal hij die laatste motor in 2010 dus niet al te zwaar op de proef gaan stellen. Mark Webber en Sebastian Vettel moeten echt hopen op een goede kwalificatie die hun in staat zou kunnen stellen om aan het einde van de race alsnog de puntjes op de i te zetten voor Red Bull.

Jenson Button mag zijn wereldtitel vanaf komend weekend sowieso al in geschiedenisboeken gaan opzoeken. De herinneringen zullen hem dierbaar zijn. Ook hij beseft dat Fernando Alonso zich nu niet makkelijk meer gewonnen zal geven.

Alonso kan zichzelf helemaal van de titel verzekeren door in Abu Dhabi als tweede te eindigen. In dat geval zou de uitslag van eender welke andere rijder niet meer van belang zijn. Toch denkt Jenson Button dat Alonso maar beter op zoek kan gaan naar een voorsprong van minimum acht punten.

“Meerdere mensen zouden het achteraf moeilijk blijven hebben met de actie die Ferrari in Duitsland uitvoerde. Alonso kan maar best kampioen worden met meer dan zeven punten voorsprong. Op die manier zou hij zichzelf van kritiek weerhouden. Voor mij persoonlijk speelt het geen rol wie de kampioen van 2010 is”, aldus Jenson Button die zijn wereldtitel niet kan verlengen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België