logo
 

Alonso: “McLaren beschikt over het beste chassis”

29 oktober 2017 — Volgens Fernando Alonso heeft McLaren in Mexico bewezen dat het over het beste chassis van alle teams beschikt, dat is althans het gevoel waarover de Spanjaard beschikt na de kwalificatie. Enkel de minder goede Honda-motor zorgt er in Mexico voor dat McLaren met haar totaalpakket moet onderdoen voor de anderen.


“Ik ben extreem blij met de performance van de wagen tot dusver dit weekend,” zei Alonso na zijn kwalificatie. “De wagen voelde geweldig tijdens de oefensessie en vervolgens ook tijdens de kwalificatie, met erg veel grip in de bochten. De wagen gaf me ook een goed gevoel in de stukken tegen hoge snelheid.”

Indien McLaren over een betere motor zou beschikken dan zou het volgens Alonso echter vooraan hebben kunnen meedoen, ware het uiteraard niet dat Alonso en Vandoorne een gridpenalty kregen waardoor ze achteraan moeten starten.

“Tijdens Q1 bewezen we hoe sterk we zijn op dit circuit. We waren slechts twee tienden verwijderd van de snelste tijd, wat aantoont welk geweldig werk McLaren verricht. Ik had het gevoel dat we over de beste wagen beschikten. Het was bijzonder leuk!”

“Tijdens Q2 was het overduidelijk de bedoeling om banden te sparen. Met het tekort aan snelheid dat we op het rechte stuk hebben is het moeilijk om hier in te halen, wat cruciaal zal zijn voor ons.”

De bestraffing zorgt er, in combinatie met de minder krachtige Honda-motor, voor dat McLaren een moeilijke GP van Mexico te wachten staat.

“De bestraffing raakt ons enorm hard want omdat we helemaal achteraan starten zullen we doorheen de ganse race in het verkeer zitten. We zullen echter agressief proberen zijn en zien wat er voor ons gebeurt. We zullen elke kans proberen te benutten,” besloot Alonso.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België