Alonso: “McLaren boekt nog steeds progressie, ook al is het beetje bij beetje”

11 november 2015 — Fernando Alonso is er van overtuigd dat McLaren-Honda de voorbije races progressie heeft geboekt, al geeft hij wel toe dat die progressie minimaal was.


Alonso behaalde sinds de GP van Hongarije geen enkel wk-punt, terwijl teamgenoot Jenson Button in Sochi en Austin in de punten wist te finishen. De race in Mexico was zelfs een recent dieptepunt want Alonso moest na amper één ronde al de pits opzoeken.

Toch is Alonso er van overtuigd dat McLaren-Honda de voorbije races progressie heeft geboekt.

“We wisten dat Mexico erg moeilijk zou worden. Heel wat van de karakteristieken van het circuit van Interlagos komen er mee overeen, met haar steile en lange rechte stukken,” blikt Alonso tegelijkertijd terug en vooruit. “Het circuit is echter ongelooflijk om op te rijden en je beleeft er veel plezier. Ik kijk er dan ook naar uit. We boeken nog steeds progressie wat onze snelheid betreft en iedere race boeken we steeds kleine verbeteringen. Het is dan ook belangrijk dat we blijven pushen, ook al nadert het einde van het seizoen.”

“Iedere race telt en hoe meer we kunnen leren en op ieder circuit data kunnen verzamelen, des te meer informatie hebben we ter beschikking voor komende winter, waarmee we ons pakket verder kunnen ontwikkelen,” besluit Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België