Alonso: “McLaren offert Mexico op voor de komende twee races”

28 oktober 2017 — De gridpenalty's die Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne incasseerden in Mexico zijn doelbewust, aldus Alonso. Volgens de Spanjaard wil McLaren er zo voor zorgen dat het twee probleemloze en competitieve raceweekends heeft in Brazilië en Abu Dhabi.


Alonso en Vandoorne zullen door gridpenalty’s van respectievelijk 20 en 35 plaatsen in Mexico helemaal achteraan de grid starten. Het circuit in Mexico past niet echt bij de McLaren MCL32, waardoor McLaren ervoor opteerde om motoronderdelen te wisselen en volledig in te zetten op de laatste twee races van het seizoen.

Achteraf bekeken was Alonso tijdens de tweede oefensessie competitief, met een zevende tijd. Desondanks blijft de Spanjaard erbij dat het team de juiste keuze heeft gemaakt.

“We reden heel wat ronden en hebben heel wat getest, wat ons goede feedback gaf,” blikt Alonso terug op de oefensessies op vrijdag. “We waren slechts zeven tienden verwijderd van de snelste tijd en twee tienden van Valtteri Bottas, waardoor we op dit moeilijk circuit verrassend competitief waren tijdens beide sessies.”

“We beseffen echter dat het sowieso een moeilijke race zal worden. We moeten achteraan starten en maken door onze topsnelheid weinig kans om in te halen,” blikt Alonso nu al vooruit naar de race. “Op een bepaalde manier moeten we deze race opofferen voor een nieuwe motor in Brazilië en Abu Dhabi.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België