Alonso: “McLaren heeft de kloof met Renault en Haas gedicht”

17 mei 2018 — Fernando Alonso finisht in Spanje voor de vijfde keer in evenveel races in de punten. Belangrijker is echter dat McLaren volgens Alonso door het recente pakket aan updates de kloof met Renault en Haas gedicht zou hebben.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Net als de overige F1-teams introduceerde McLaren een erg groot pakket aan updates met onder andere een nieuwe neus. Alonso finishte de GP van Spanje als achtste, waardoor hij dit seizoen al iedere race in de punten wist te finishen.

Alonso blikt tevreden terug op zijn thuisrace en vindt dat McLaren door haar pakket met updates de kloof met Renault en Haas heeft gedicht.

“We wisten dat onze updates ons in een betere positie in het middenveld zouden plaatsen,” aldus Alonso. “We hebben een mooie stap vooruit gezet. We bevonden ons acht tienden achter Renault in Baku, negen tienden in China, maar in Spanje bevonden we ons tijdens de kwalificatie en de race op hetzelfde niveau.”

“Ik denk dat we Renault ingehaald hebben en waarschijnlijk Haas ook de teams uit de top drie ontwikkelen hun wagens even snel als ons en daardoor blijft de kloof daarmee even groot.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België