Alonso: “McLaren kan de dominantie van Mercedes doorbreken”

25 maart 2016 — Volgens Fernando Alonso kan McLaren over de wagen beschikken waarmee de dominantie van Mercedes wordt doorbroken.


Alonso maakte tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen een horrorcrash mee. Mocht die er niet geweest zijn dan zou de Spanjaard waarschijnlijk in de punten gefinisht zijn.

Het is een duidelijk teken dat McLaren dit seizoen een stuk beter presteert dan vorig jaar. Het sterkt Alonso ook in de overtuiging dat hij bij McLaren een derde wereldtitel in de Formule 1 kan veroveren.

Wanneer ‘Channel 4’ hem de vraag stelt of hij denkt dat hij van team moet veranderen indien hij nogmaals wereldkampioen wil worden antwoord Alonso als volgt:

“Nee, dat denk ik niet. Ik bevind mij op de juiste plaats,” aldus de Spanjaard. “Als sportman, ook als fan, heb je soms niet het geduld om te wachten tot een project rijp genoeg is om resultaten te boeken. Je wordt ongeduldig en dan is begrijpelijk.”

“Ik denk echter dat het McLaren is dat Mercedes kan verslaan. Iedereen wil graag winnen en kampioen worden maar momenteel zijn het enkel Lewis en Nico die daartoe in staat zijn. Zij vechten voor de kampioenschappen en hopelijk zal ik me snel in die strijd kunnen mengen.”

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België