Alonso: “McLaren maakte veel progressie in 2016”

28 november 2016 — Fernando Alonso gelooft dat McLaren-Honda veel progressie heeft geboekt in 2016, hoewel hij beseft dat er nog veel werk is voordat ze kunnen strijden om de wereldtitel.


Fernando Alonso startte de GP van Abu Dhabi als negende, maar moest ex-teamgenoot Massa voor zich dulden. De Spanjaard moest dan ook tevreden zijn met een punt, wat vooraf het doel was voor het team. Fernando Alonso eindigde het kampioenschap als tiende, terwijl McLaren zesde werd in het kampioenschap voor de constructeurs.

“Er was weinig dat ik kon doen tegen de Force India’s en Williams”, zei Alonso. “Ik vocht tot de laatste ronde, dus ik ben blij met het punt. We stelden ook onze plaats in het kampioenschap veilig.”

“Over het algemeen was dit een positief seizoen. We toonden veel progressie in vergelijking met 2015. Maar we willen wereldkampioen worden. Er is nog steeds een lange weg te gaan voordat we kunnen denken aan het kampioenschap.”

“We hebben een lange winter in het vooruitzicht. We zullen er alles aan doen om in Australië een competitievere wagen te hebben.”

Ook Fernando Alonso feliciteerde wereldkampioen Nico Rosberg. “Ik ben erg blij voor Nico. Hij had een fantastisch seizoen en verdient dan ook om wereldkampioen te zijn. Hij geloofde steeds in zijn mogelijkheden en hij beheerde zijn voorsprong in het kampioenschap perfect. Zowel Nico als Lewis deden het erg goed, maar het werd tijd dat Nico dit jaar won. Lewis heeft immers al drie wereldtitels.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België