Alonso: “McLaren MCL34 is op alle vlakken een stap vooruit”

02 april 2019 — Fernando Alonso kroop vandaag achter het stuur van de McLaren MCL34. Officieel was het een test voor bandenleverancier Pirelli maar uiteraard kon hij als tweevoudig F1-kampioen met jarenlang ervaring McLaren ook heel wat nuttige feedback geven over de nieuwe wagen.


McLaren slaagde er in Bahrein in om voor het eerst dit seizoen in de punten te finishen. Dankzij de puntenfinish van Lando Norris staat McLaren momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap en ook Fernando Alonso ziet vooruitgang bij McLaren.

“Het is duidelijk een stap vooruit en dat op alle vlakken,” vertelde Alonso tegenover ‘Motorsport Week’. “Ik denk dat de wagen meer grip geeft, de wagen is ook minder ‘draggy’ op de rechte stukken. Ook de motor is een grote stap vooruit. Over het algemeen denk ik dat deze wagen als compleet pakket de juiste richting uitgaat.”

Tijdens de kwalificaties lijkt McLaren dit seizoen duidelijk sterker te presteren dan vorig seizoen. Bovendien lijkt McLaren ook tijdens de race haar mannetje in het middenveld te kunnen staan.

“Tijdens de eerste twee races zagen we overduidelijk dat er nog een stap vooruit moet gezet worden indien je met de top drie wil strijden.”

“Dit is denk ik een eerste stap en hopelijk kunnen ze vierde worden in het constructeurskampioenschap, of het middenveld samen met Haas leiden, dat is het doel.”

“Ik had een goed gevoel in de wagen, een gevoel dat dit potentieel onderstreept,” besloot Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België