Alonso: “McLaren moet zich focussen op betrouwbaarheid”

12 september 2018 — Volgens Fernando Alonso moet McLaren zich focussen op betrouwbaarheid, zeker indien het in Singapore aanspraak wil maken op punten.


“We hoopten om wat punten te behalen maar ik finishte de race twee keer niet, positief is echter dat ik op de zondag in Monza een wat betere snelheid had,” blikt Alonso terug op de voorbije twee races.

In Singapore hoopt Alonso beter te presteren. De McLaren MCL33 zou op het stratencircuit van Singapore een stuk competitiever moeten zijn, al zal het nog steeds moeilijk blijven voor McLaren.

“Het belangrijkste voor ons is het focussen op betrouwbaarheid, zeker gezien ons pakket beter bij het Marina Bay stratencircuit zou moeten passen,” aldus Alonso.

“We moeten onze performance zien te maximaliseren. Punten zijn zeker en vast het doel.”

En punten dat heeft McLaren nodig in de strijd om het kampioenschap bij de constructeurs. McLaren staat daarin zesde maar het voelt nu al de hete adem van Racing Point Force India dat vanaf nul moest beginnen en na twee races al tot op twintig punten van McLaren is genaderd.

“Het rijdersveld wordt zeer competitief naarmate het seizoen vordert,” vat Alonso de situatie samen. “We weten dat we erg hard moeten werken om onze snelheid van ontwikkelen tegenover onze concurrenten te behouden.”

“Ik kijk er naar uit om onder de lichten van Singapore te racen en het is ook altijd een fantastisch weekend voor de fans,” besloot de Spanjaard.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België