Alonso: “McLaren verliest nog maar eens kostbare punten”

23 oktober 2017 — Fernando Alonso moest tijdens de GP van de Verenigde Staten opgeven met een zoveelste motorprobleem. Volgens de Spanjaard verdiende McLaren echter om op het Circuit of The Americas in de punten te finishen.


“Ik denk echt dat we verdienden om punten te behalen,” blikt Alonso terug op de race in Austin. “We kenden een goede kwalificatie, een goede race. Ik maakte een goede start maar werd daarvoor niet beloond. Wat onze kant betreft was het een verbazingwekkende prestatie die we neerzetten.”

Het motorprobleem van Alonso moet hem ongetwijfeld doen terugdenken hebben aan zijn deelname aan de Indy 500. Ook toen begaf uitgerekend een Honda-motor het op het rechte stuk, dit terwijl Alonso ook toen op een competitieve positie rondreed.

“Op het rechte stuk verloor ik vermogen. Ik voelde wat vibraties in de motor en er gebeurden enkele vreemde zaken,” aldus de Spanjaard. “Het is zo bijzonder jammer. De voorbije races hebben we al enorm veel punten verloren, misschien zo’n 15 tot 20 punten. Die hadden ons waarschijnlijk kunnen helpen wat betreft onze positie in het kampioenschap, zowel wat mezelf betreft alsook het team.”

“Het is pijnlijk, zeker wanneer je op weg lijkt naar een zevende plaats. We hadden daar zeker voor gestreden. Het is echt een gemiste kans,” besloot Alonso.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België