Alonso: “McLaren wordt steeds sterker”

24 augustus 2017 — Fernando Alonso vindt dat McLaren-Honda steeds sterker wordt naarmate het seizoen vordert. Hij beseft wel dat de GP van België een grote uitdaging wordt voor zijn team.


McLaren-Honda wist geen enkel punt te scoren voor de GP van Azerbeidzjan, maar de derde specificatie van de Honda-krachtbron zorgde voor betere resultaten. Fernando Alonso werd zesde tijdens de GP van Hongarije, vlak voor de zomerpauze.

Alonso heeft het vertrouwen dat zijn team kan verbeteren tijdens de tweede helft van het seizoen, maar hij beseft ook dat het circuit van Spa-Francorchamps de McLaren niet goed ligt.

“Het is een goed gevoel om uitgerust terug te keren, klaar voor de tweede helft van het seizoen”, zei Alonso tegen GPUpdate. “Spa is ongelooflijk. Voor velen van ons is het één van onze favoriete circuits. Het heeft een legendarische reputatie en dat is volledig verdiend.”

“Naarmate het seizoen vordert worden we sterker en sterker. Ik hoop dat we in de tweede helft van dit seizoen meer punten kunnen verzamelen.”

“De GP van België is een moeilijke uitdaging voor het team, want je geeft volgas voor drie kwart van de ronde. Dat maakt het lastig voor de wagen en de rijder. We weten dat we hard zullen moeten werken om een goed resultaat te halen. Het is echter een lange ronde en er zijn veel mogelijkheden om in te halen. We zullen pushen om alles uit het weekend te halen.”

Yusuke Hasegawa, baas van Honda, had het volgende te zeggen: “We zien Spa-Francorchamps als een grote uitdaging voor ons door de vraag naar vermogen. We zullen echter ons best doen om een goede race te hebben en verder te bouwen op ons resultaat in Hongarije.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België