Alonso: “McLaren zal het volgend jaar veel beter doen”

09 november 2018 — Volgens Fernando Alonso zal McLaren volgend jaar een grote stap vooruit zetten en veel beter presteren dan dit seizoen.


Volgend jaar zullen we Fernando Alonso niet in de McLaren F1-bolide zien racen. De Spanjaard is bezig aan zijn laatste races in de F1 en neemt binnen twee weken officieel afscheid van de F1 en het McLaren F1 team. Dat weerhoudt hem er echter niet van om een voorspelling te doen voor volgend jaar.

Carlos Sainz en Lando Norris zullen volgens Alonso over een veel betere wagen beschikken dan waarmee Stoffel Vandoorne en hijzelf dit seizoen raceten.

“Volgend jaar zal McLaren een wagen hebben die veel competitiever is,” aldus Alonso in Brazilië. “Sinds juli heb ik onderdelen voor 2019 getest en het team heeft redenen om optimistisch te zijn. We gaan de juiste richting uit.”

“We weten wat de problemen waren. Vorig jaar beschikten we over een zeer efficiënt chassis. Dit jaar was de wagen zwakker maar we weten waarom. Ik twijfel er niet aan dat het team het volgend jaar beter zal doen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België