Alonso medisch goedgekeurd, wel bijkomende tests

14 april 2016 — Het heeft enige tijd geduurd maar na lang wachten heeft Fernando Alonso van de F1-dokters groen licht gekregen om deel te nemen aan het raceweekend in China. Er zijn aan de toestemming wel enkele voorwaarden verbonden.


In Bahrein kreeg Alonso van de dokters geen toestemming om deel te nemen aan het raceweekend in Bahrein. De Spanjaard had een gebroken rib overgehouden aan zijn horrorcrash tijdens de GP van Australië. Volgens de dokters was er een te groot risico op bijkomende schade indien Alonso bijvoorbeeld betrokken zou geraken bij een nieuwe crash.

Doordat Alonso in Bahrein niet fit werd bevonden mocht onze landgenoot Stoffel Vandoorne als vervanger zijn F1-debuut in Bahrein maken. Alonso kreeg vandaag van de F1-dokters echter de toestemming om deel te nemen aan de eerste oefensessie voor de GP van China. Voorlopig dus geen tweede race voor Stoffel Vandoorne, die in China sowieso wel aanwezig is als reserverijder bij McLaren-Honda.

Wel is het zo dat Fernando Alonso na afloop van de eerste oefensessie opnieuw medisch gekeurd zal worden, alvorens hij eventueel mag deelnemen aan de rest van het raceweekend in China.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België