Alonso: “Mercedes zal 2014 niet evenaren”

02 februari 2015 — Kersvers McLaren-coureur Fernando Alonso is van mening dat de dominantie van Mercedes in 2015 minder groot zal zijn. image

“Het is normaal dat Mercedes meteen snel is op de openingsdag van de eerste testsessie.” begint de Spanjaard. “Vorig seizoen wonnen ze immers bijna elke race. Die prestaties spelen nu in hun voordeel, want ze hebben al alles om aan het seizoen te beginnen. Dat is heel normaal. Zij kunnen verder bouwen op een dominante wagen, en dat is wat makkelijker vergeleken met ons. Wij hebben een volledig nieuwe krachtbron, en een agressief ontwerp van onze wagen.”

Alonso denkt echter niet dat Mercedes ook in 2015 in staat zal zijn om op dezelfde manier te domineren zoals ze dat vorig seizoen deden. “Zij zijn inderdaad favoriet, maar ik denk ook dat de andere teams nu veel beter voorbereid zijn dan vorig jaar.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff is echter niet onder de indruk van Alonso’s voorspellingen, maar geeft wel aan dat zijn team verder moet blijven werken om aan de top te blijven.

“Het vorige record van het grootst aantal zeges in één seizoen, dat op naam stond van McLaren, werd lange tijd niet verbroken. Als het je als team dan toch lukt, dan betekent dat iets heel speciaals. Men mag echer niet verwachten dat het zomaar opnieuw zal gebeuren, want als je zelf de lat zo hoog legt, dan zal je ooit wel eens falen. Dat kan de motivatie bij een team doen kelderen. Het is dus onze bedoeling om een zeer competitieve wagen te bouwen, en keihard ons best te blijven doen, zodat we regelmatig races kunnen winnen om vooraan te blijven.” aldus Wolff.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België