Alonso: “Met een betere motor zou McLaren eerste en tweede zijn”

26 augustus 2017 — Fernando Alonso kwalificeerde zich als elfde voor de GP van België. Volgens de Spanjaard werd een uitzonderlijk goed resultaat behaalt op een circuit dat veeleisend is voor de motor.


“We hadden graag in Q3 gestaan maar over het algemeen is het een zeer positieve dag,” aldus Alonso. “Tijdens de laatste poging in Q2 waren we zo’n 1,5 seconde trager op een circuit waar we enorm veel tijd verliezen door onze motor. Anders hadden we makkelijk de eerste en tweede plaats behaald.”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne gaf Alonso tijdens Q2 zelfs een zogenaamde ‘tow’ maar vervolgens was er een probleem waardoor Alonso zijn rondje moest afbreken.

“De batterij werkte niet en ik verloor zes tienden van de elfde tot de twaalfde bocht. Ik was twee tienden sneller dan mijn vorige ronde dus ik moest me nog maar één of twee tienden verbeteren in de laatste sector om Q3 zonder problemen te halen.”

Alonso vat zijn elfde plaats op de startgrid echter positief op want strategisch gezien is die plaats vaak beter dan een negende of tiende plaats op de grid.

“Uiteindelijk geeft de elfde plaats je extra mogelijkheden wat de strategie betreft en die gaan we morgen proberen benutten tijdens de race en in ons voordeel proberen doen keren,” besluit Alonso.

“In the end, starting 11th with new tyres maybe gives us an extra opportunity so we’ll try to take advantage tomorrow.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië