Alonso: “Michael Schumacher was moeilijker te verslaan dan Lewis Hamilton”

02 oktober 2020 — Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso laat in ‘Sport Bild’ optekenen dat Michael Schumacher een van de grootste F1-piloten aller tijden is en dat hij moeilijker te verslaan was dan Lewis Hamilton.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Michael Schumacher (@michaelschumacher) op

Lewis Hamilton zal dit seizoen waarschijnlijk twee records van Michael Schumacher evenaren of breken. Het Duitse ‘Sport Bild’ vroeg aan Fernando Alonso om de twee kampioenen te vergelijken want de Spanjaard heeft een geschiedenis met beide kampioenen. Hij wist in 2005 de hegemonie van Schumacher en Ferrari te doorbreken en hij was een jaar de teamgenoot van Lewis Hamilton bij McLaren.

“Het is moeilijk,” steekt Alonso van wal. “Het zijn twee verschillende periodes en auto’s met verschillende prestaties.”

“Ik herinner me dat Michael Schumacher heel moeilijk te verslaan was, hij was degene met het meeste talent. Hij had iets speciaals. Lewis is ook heel goed, de beste van zijn generatie maar hij won geen wereldtitel met McLaren toen Jenson Button zijn teamgenoot was.”

“Bij Mercedes werd Nico Rosberg ook wereldkampioen. Michael had nooit die tegenstand, hij won altijd. Voor mij heeft Michael een streepje voor.”

Alonso heeft nooit samen in een team gereden met Michael Schumacher maar hij heeft ook geprobeerd om met Ferrari wereldkampioen te worden. Een uitdaging waarop hij, net als zijn opvolger Sebastian Vettel zijn tanden stuk beet.

“Hoewel ik met Ferrari nooit de titel wist te veroveren was het toch een positieve ervaring voor mij. Ik denk ook dat Sebastian Vettel positieve herinneringen zal hebben aan zijn tijd bij Ferrari terwijl hij er ook niet in geslaagd is om er de titel te veroveren.”

“We gaan allemaal naar Ferrari met grote verwachtingen. Het is het meest legendarische team in de Formule 1, het is heel speciaal om voor Ferrari te rijden.”

“Wanneer je bij Ferrari tekent ga je ervan uit dat je wereldkampioen kan worden. Nadat hij al vier keer wereldkampioen geworden was had Sebastian Vettel waarschijnlijk gedacht dat hij er nog een met Ferrari zou kunnen behalen.”

“Maar soms mis je een beetje geluk op het juiste moment en dan is er weer een kans vervlogen. Ik denk dat we allebei niet de juiste auto hadden en dat de technische capaciteiten er niet waren tijdens onze periode.”

“Daarom heb ik me tijdens mijn carrière niet alleen op de Formule 1 geconcentreerd en bijvoorbeeld de vierentwintig uren van Le Mans gereden om alles proberen te winnen wat er te winnen valt.”

Volgend jaar zien we Fernando Alonso terug aan het werk in de F1 bij Alpine, hoe de fabrieksformatie van Renault vanaf 2021 door het leven zal gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Michael Schumacher (@michaelschumacher) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België