logo
 

Alonso moest Kubica niet laten passeren

17 juli 2010 — De Italiaanse renstal Ferrari kreeg van de FIA niet de opdracht om Robert Kubica te laten passeren nadat Fernando Alonso een chicane had afgesneden.

Tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië kregen we een leuk duel te zien tussen twee zeer goede vrienden. Robert Kubica wilde namelijk zijn positie niet verloren zien gaan aan Fernando Alonso. Op zeker ogenblik gingen beide rijders zowat zij aan zij door een chicane, kreeg Alonso weinig ruimte, en sneed deze dus de chicane af. Normaal gesproken diende Alonso zijn goede vriend Kubica meteen weer te laten passeren maar daar dacht de Spanjaard zelf duidelijk anders over. Kubica viel niet veel later uit omwille van een probleem met de remmen van zijn R30. Niet veel later kreeg Alonso toch nog een drive-through opgelegd van de stewards.


Volgens Charlie Whiting van de FIA kreeg Ferrari onmiddelijk de opdracht om Kubica terug te laten passeren. Het Italiaanse Gazzetta dello Sport gaf alvast het gesprek tussen Massimo Rivola (Ferrari) en Charlie Whiting (FIA) vrij.


13:31: De bewuste inhaling van Alonso heeft plaatsgevonden. Massimo Rivola neemt contact op met de FIA. Na 11 seconden vraagt Rivola of Alonso wel voldoende ruimte kreeg. Nog eens 26 seconden later vraagt Charlie Whiting om eerst de video te mogen bekijken.


13:33: Ferrari neemt na 1m55s terug contact op met de FIA. Alonso is reeds een ronde verder en bevindt zich al terug in sector 1 van het circuit. Whiting is dan van mening dat Alonso zijn positie had moeten afstaan aan Kubica, maar deze kent ondertussen problemen met zijn R30. De mening van Whiting is op dat ogenblik nog steeds niet het officiële oordeel van de FIA.


13:33:22: Ferrari belt een derde keer met de FIA. Alonso wil Kubica laten passeren maar er bevinden zich ondertussen al meerdere andere rijders tussen. Whiting zegt vervolgens dat Ferrari haar kans gehad heeft, men zal de rijders na afloop van de wedstrijd confronteren.


13:35:30: Kubica moet opgeven en Alonso kan hem dus zijn positie onmogelijk nog teruggeven.


13:45:31: De FIA onderzoekt het incident tussen Alonso en Kubica. Ook op onze televisieschermen verschijnt dan het bericht pas. We zijn nu 14m26s later.


13:46:26: Nog eens 55 seconden later beslist de FIA dat Alonso toch bestraft wordt tijdens de race. Alonso krijgt een drive-through.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België