“Alonso moet nog een jaar bij McLaren blijven”

19 augustus 2017 — Volgens voormalig F1-piloot Stefan Johansson moet Alonso ervoor kiezen om nog een jaar voor McLaren te rijden.


Het ziet er niet naar uit dat we snel duidelijkheid zullen krijgen over de toekomstplannen van Fernando Alonso. De Spanjaard zal in de loop van de komende maanden beslissen of hij ook in 2018 nog voor McLaren zal rijden, of alsnog de overstap maakt naar een ander team of zelfs de F1 verlaat.

Alonso bevindt zich momenteel echter in een moeilijke situatie, een situatie waarbij er aan de top van de Formule 1 niet echt veel mogelijkheden zijn om van team te veranderen.

“Het ziet er voor iedere rijder bovenaan de rijdersmarkt moeilijk uit om in de huidige situatie een move te maken,” aldus voormalig F1-piloot Stefan Johansson tijdens een interview op zijn website. “Indien Alonso McLaren zou verlaten, waar zou hij dan heengaan? Ik betwijfel sterk dat Mercedes of Ferrari een racezitje voor hem vrij zouden hebben. Red Bull zit al vol.”

Johansson is dan ook van mening dat er voor Alonso slechts één logische keuze is.

“Volgens mij zou het beter zijn om nog een jaar bij McLaren te blijven. Ik denk immers dat ze het voor elkaar zullen krijgen, dit eerder dan voor een andere keuze te gaan, waarbij eigenlijk alleen Renault steek zou houden.”

“Zonder de Honda-motor zou McLaren een serieuze uitdager zijn, ik denk dat Hongarije dat bewezen heeft,” besluit Johansson.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië