Alonso moet opgeven tijdens Indy 500 door kapotte Honda-motor

29 mei 2017 — De vloek van de Honda-motor blijft Alonso ook in de Indy 500 achtervolgen. De Spanjaard reed een erg sterke race maar moest opgeven door een Honda-motor die de geest gaf.


Fernando Alonso had zich op de tweede startrij gekwalificeerd voor de Indy 500 en reed een sterke race. Als rookie reed hij zich letterlijk in de kijker en dat was niet alleen omwille van de media-aandacht die met zijn deelname gepaard ging.

Alonso verloor tijdens de openingsronden van de Indy 500 enkele plaatsen maar knokte zich vervolgens opnieuw naar voor in de race. Op de Indianapolis Motor Speedway reed Alonso zelfs aan de leiding van de Indy 500 en maar al te graag werd er ingezoomd op de Spanjaard zijn oranje bolide.

Dat inzoomen gebeurde ook tijdens ronde 179 maar dan wel om een reden die Alonso liever niet had gezien. Alonso parkeerde zijn bolide met een rookpluim aan de kant nadat de Honda-motor de geest had gegeven. Inderdaad, uitgerekend de Honda-motor zette een punt achter Alonso zijn Amerikaans avontuur in de Indy 500.

Waarvoor misschien wel werd gevreesd gebeurde dus ook, Alonso zijn Honda-motor gaf de geest, dit nadat eerder ook al de Honda-motor van teamgenoot Ryan Hunter-Reay tijdens ronde 140 er mee had opgehouden. Daarmee hield de lijdensweg van Honda trouwens niet op want tijdens ronde 166 had ook de Honda-motor van Charlie Kimball de geest gegeven. Het was allemaal de voorbode van Alonso zijn opgave.

Bijzonder pijnlijk voor Honda, dat ook in de Formule 1 met het ene na het andere motorprobleem wordt geconfronteerd en dat ongetwijfeld had gehoopt dat Alonso in de Indycar geen motorprobleem zou ervaren.

Een opsteker was er voor Honda ook want de 40-jarige voormalig F1-piloot Takuma Sato won de Indy 500. Sato was van 2002 tot 2008 actief in de Formule 1 en dit voor de teams Jordan, BAR en Super Aguri. Sato is de allereerste Japanner die de prestigieuze Indy 500 op zijn naam zet en dat deed hij met een ... Honda-motor.

De race werd vooral gekenmerkt door de horrorcrash van Scott Dixon. Dixon zijn bolide spatte uit elkaar maar de Nieuw-Zeelander liet weten dat hij oké was (Klik hier voor de video).

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België