Alonso moet opgeven tijdens jubileumrace: “Dit is erg teleurstellend”

11 juni 2018 — Feestelijkheden voorafgaand aan de 300ste F1-race van Fernando Alonso maar voor de Spanjaard was het een teleurstellende race waarin hij moest opgeven.


“De race was leuk in het begin, zeker na de herstart toen ik drie wagens in twee bochten kon inhalen. Sergio Perez reed zijdelings door het gras en kwam terug op de baan. Het was moeilijk om te anticiperen welke rijlijn hij zou hanteren. Halverwege de race verloor ik plots vermogen en werd me gezegd dat ik moest opgeven,” blikt Alonso terug op zijn 300ste race.

“Het is jammer, frustrerend en ik ben teleurgesteld met dit resultaat. We waren dit weekend niet competitief. We moeten meer performance uit de wagen zien te halen en een manier om competitief te zijn. Ook de betrouwbaarheid is belangrijk, zeker wanneer je ziet hoeveel punten we begin dit seizoen behaalden en hoeveel punten we nu al de voorbije twee races verloren. We moesten nu opgeven en ook in Monaco, toen we zevende reden.”

“Er zijn enkele aspecten van de wagen waaraan we moeten blijven werken en die we moeten blijven verbeteren. We zullen zien wat er de komende maanden gebeurt.”

Na de GP van Canada vertrok Alonso iets vroeger dan zijn collega’s naar Frankrijk waar binnen een kleine twee weken de volgende race op de F1-kalender gepland staat. Binnen minder dan een week is er echter al de 24u van Le Mans waaraan Alonso samen met Toyota zal deelnemen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België