Alonso: “Motor is niet het belangrijkste bij het nemen van mijn beslissing”

10 september 2017 — Volgens Fernando Alonso zal de beslissing van McLaren over haar motor voor 2018 niet het belangrijkste element zijn bij de beslissing over zijn eigen toekomst.


Blijft Alonso ook in 2018 voor McLaren rijden of niet? De voorbije maanden liet Alonso verstaan dat hij in 2018 in een competitieve wagen wil zitten. De Spanjaard heeft echter weinig opties. Ferrari, Mercedes, Red Bull, het is allemaal uitgesloten, tenzij Mercedes geheel onverwacht Bottas aan de kant zou schuiven voor Alonso, maar dat lijkt niet echt realistisch.

Alonso geeft ook te kennen dat de motorkeuze van McLaren niet geheel doorslaggevend zal zijn voor zijn eigen keuze.

“De beslissing van het team over de motor zal niet het belangrijkste zijn,” vertelde Alonso tegenover ‘Crash.net’.

In Italië moesten Alonso en Vandoorne door betrouwbaarheidsproblemen allebei opgeven maar volgens de Spanjaard mag er niet puur naar één race gekeken.

“Ik denk niet dat we wat de prestaties betreft naar één raceprestatie kunnen kijken, of naar wat je wil zien tijdens één race,” zei Alonso na afloop van de Italiaanse GP.

Toch zou een overstap van de Honda-motor naar de Renault-motor er voor kunnen zorgen dat Alonso ook in 2018 nog voor McLaren rijdt.

“We weten dat er met de Renault-motor zes opeenvolgende podium werden behaald. We weten waartoe die motor in staat is,” aldus de Spanjaard. ‘We weten ook wat Force India en Williams met een Mercedes-motor kunnen bereiken.”

Renault kreeg in het verleden erg veel kritiek van Red Bull wat betreft de prestaties en de betrouwbaarheid van haar motor. Tegenover de Honda-motor zou de huidige Renault-motor echter een serieuze stap vooruit zijn. Voorlopig blijft het echter afwachten wat McLaren beslist: doorgaan met Honda of de overstap maken naar Renault.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaRenaultFernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië