Alonso na aanrijding bij de start: “Sommige rijders nemen te veel risico’s”

09 juli 2017 — Voor Fernando Alonso begon de GP van Oostenrijk goed maar tegen de eerste bocht zat alles er al op voor de Spanjaard. Na aan aanrijding met Daniil Kvyat en Max Verstappen was zijn bolide te erg beschadigd om de race verder te kunnen zetten.


“We hadden opnieuw een goede start. Ik slaagde erin om te profiteren van de slechte starts van Carlos Sainz en Max Verstappen. Ik reed dan ook al tiende tegen de eerste bocht,” blikt Alonso terug op zijn uitstekende start tijdens de GP van Oostenrijk.

Jammer genoeg voor Alonso verliep het nemen van die eerste bocht een heel stuk minder goed. Alonso werd immers aangereden door Daniil Kvyat, waarna Alonso zelf Verstappen aanreed.

“De jongens achter mij naderden de eerste bocht te snel, ze remden niet voldoende en verknoeiden mijn race. Ik hoopte op een goede race maar we hadden simpelweg pech. Dit had ik helemaal niet in de hand, ik was simpelweg een passagier.”

Alonso is vooral niet te spreken over het feit dat sommige rijders te veel risico’s nemen bij de start.

“We weten dat het altijd tricky is om vanuit het midden van het rijdersveld te vertrekken maar het is niet noodzakelijk om die extra meter te winnen in de eerste bocht. Soms riskeert men gewoonweg te veel,” besluit Alonso.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België