Alonso na aanrijding: “F1 heeft meer amateurs dan andere raceklassen”

22 oktober 2018 — Fernando Alonso moest na een aanrijding tijdens de openingsronde van de GP van de USA al snel opgeven. De Spanjaard was dan ook enorm gefrustreerd en liet verstaan dat er in de F1 meer amateurs rondrijden dan bijvoorbeeld het WEC. Nadien kwam hij deels op die uitspraken terug.


“Een, twee, drie wagens proberen in te halen, het is altijd hetzelfde,” zei een gefrustreerde Fernando Alonso kort na zijn opgave. “Bij de starts proberen rijders altijd anderen een duwtje te geven. Het is zoals een huurwagen waarbij je met de bumpers tegen anderen rijdt. Het blijft gebeuren.”

“Het niveau hier is lager. Ik race in andere raceklassen, zoals het WEC, ze zijn daar ook erg agressief in hun wagens, en ze hebben er drie verschillende categorieën, zelfs amateurs die meerijden, maar ze crashen er niet tegen elkaar. Het is gewoonweg een andere mentaliteit.”

Na die aanvankelijk hevige kritiek viel er op zijn officiële twitter-account echter een andere boodschap te lezen. De Spanjaard was duidelijk al wat gekalmeerd.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België