Alonso na crash tijdens test: “Even de muur gekust”

28 november 2017 — Fernando Alonso crashte deze ochtend tijdens de bandentest op het Yas Marina Circuit. De Spanjaard nuanceerde echter de crash en liet weten dat hij "even de muur kuste".


115 ronden, of omgerekend 639 kilometer, legde Alonso vandaag af op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De Spanjaard blikt tevreden terug op zijn testwerk vandaag, al was er wel even een moment waarop hij zijn McLaren in de muur parkeerde.

“Vandaag was een zeer positieve dag. De test was erg goed om de banden voor 2018 te leren kennen en beter te begrijpen,” aldus Alonso. “Ze voelden goed aan, ik voelde dat ze goed presteerden en de bandendegradatie was onder controle. Over het algemeen had ik een goed gevoel.”

“Ik kuste eventjes de muur deze ochtend en we verloren daardoor wat tijd. De mecaniciens hebben echter geweldig werk verricht door de wagen snel te herstellen, waardoor we nog voor de lunchpauze opnieuw op de baan konden. Het zorgde ervoor dat we ons volledig programma konden afwerken.”

Alonso zal nu terugkeren naar de fabriek van McLaren waar al enkele voorbereidingen voor volgend seizoen zullen getroffen worden.

“Het seizoen 2017 zit er nu eindelijk op voor mij en vanaf nu ligt mijn focus op het voorbereiden van volgend jaar. Er rest ons nog een dag testen en ik wens Stoffel en Lando een productieve dag morgen. Ik zal de resultaten van thuis uit volgen en ik zal terugkeren naar de fabriek om voorbereidingen te treffen voor het testen van een stoeltje en wat ontwikkelingswerk voor 2018. Er is veel gaande momenteel en ik ben erg blij met de richting die we uitgaan voor volgend jaar,” besloot Alonso.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België