Alonso na eerste puntenfinish: “Snelle ronde gereden om wakker te worden”

02 mei 2016 — Fernando Alonso heeft eindelijk zijn eerste puntenfinish beet, net als Jenson Button. Na afloop van de race was de Spanjaard vastberadener dan ooit.


Eindelijk de nul weg bij Alonso en Button. De Spanjaard eindigde als zesde, het beste resultaat van McLaren tot dusver dit seizoen. Button maakte met een tiende plaats het plaatje voor McLaren compleet.

Toch was het voor Alonso geen erg aangename race want hij reed een groot deel van de race alleen en moest niet vaak de strijd met andere wagens aangaan. Het was voor Alonso een reden om eens een extra snel rondje neer te zetten, dit nadat hij een groot deel van de race brandstof moest sparen.

“Ik voelde dat de wagen goed was, al waren we tijdens de race enorm veel brandstof aan het sparen. Op een bepaald moment tijdens de race wou ik een snelle ronde rijden om wat wakker te worden want ik voelde me niet goed. En ja, er is zeker en vast potentieel! Ik denk dat er enkele circuits aankomen die beter bij onze wagen passen, zoals Barcelona en Monaco. Ik heb hoge verwachtingen voor beide circuits. Hopelijk kunnen we daar zo veel mogelijk punten behalen.”

Alonso reed uiteindelijk van alle wagens de vijfde snelste ronde, iets dat volgens de Spanjaard dus het potentieel van McLaren aantoont.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België