logo
 

Alonso overwint tegenslagen en rijdt epische stint in Le Mans

17 juni 2018 — Helemaal vlekkeloos zijn de 24 uren van Le Mans nog niet verlopen voor de Toyota met nummer acht maar Fernando Alonso heeft er nog alle vertrouwen in na zijn eerste stint.


Net na de start dreigde het al mis te lopen voor Sebastien Buemi toen hij aangetikt werd door André Lotterer in zijn Rebellion, uit voorzorg werd het achterste deel van het bodywork van de Toyota nummer acht vervangen. Alonso kreeg tijdens zijn eerste stint af te rekenen met een lekke band maar de Spanjaard bleef in de voorste gelederen terug te vinden.

“We waren een beetje bezorgd na de start omdat de Rebellion onze auto had aangetikt,” aldus Alonso. “Tijdens de eerste paar stints bleek uit niets dat er iets mis was met de auto maar uit voorzorg haalde het team de motorkap eraf om alles grondig te controleren.”

“Alles leek in orde en tijdens een van de volgende stops werd de originele motorkap teruggeplaatst. Het was gewoon een check-up.”

Nadat hij het stuur had overgenomen van Buemi kreeg Alonso af te rekenen met een lekke band maar hij kon de schade beperken door binnen te komen tijdens een safety car-periode.

De tweevoudige wereldkampioen Formule 1 laat ook nog weten dat hij genoten heeft van zijn eerste stint in de legendarische uithoudingsrace.

“Het was geweldig. We hebben wel veel ronden in het verkeer moeten rijden maar het was fijn om te racen, je moet elk detail in het oog houden. Je wil de auto altijd veilig houden, in één stuk, je bent altijd voorzichtig tijdens de pitstops omdat je niet wil dat er iets mis gaat.”

“Tot dusver ben ik tevreden over de start van de race. Onze twee auto’s bouwen een mooie kloof uit met de derde maar we moeten blijven verder werken. We hebben nu al een mooie kloof en hopelijk kunnen we dat zo houden voor Toyota en misschien kunnen we nog een iets veiligere marge uitbouwen. Het is nog een lange race,” besluit Alonso.

Tijdens zijn tweede stint reed een epische stint. De Spanjaard keek immers tegen een achterstand aan van twee minuten en tien seconden. Tegen dat hij zijn wagen overgaf was de kloof verkleind naar amper vierenveertig seconden.

‘s morgens omstreeks 9 uur reed de Toyota nummer 8 van Sebastian Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso aan de leiding, voor zusterwagen nummer 7 van Toyota.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België