Alonso na eerste testdag: “Er zit heel wat potentieel in McLaren-Renault”

26 februari 2018 — Fernando Alonso mag op de eerste testdag dan wel met zijn MCL33 in de grindbak beland zijn, de Spanjaard vindt dat er vooral aandacht moet zijn voor het potentieel dat er in de wagen en de samenwerking met Renault zit.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“Het was een goede dag voor ons jongens!” zei Alonso na afloop van de eerste testdag tegenover de verzamelde pers. “Dat is mijn mening want wat we hadden was eigenlijk maar een zeer, zeer klein probleem.”

De Spanjaard reageerde gebeten op de media-aandacht die er was voor zijn uitstapje in de grindbak.

“Het was uiteraard iets dat erg in het oog sprong, dat is overduidelijk. Een wagen die in de grindbak beland is iets opmerkelijk, maar er zijn zes teams met de garagepoorten dicht en de wagens die uit elkaar gehaald worden. Daarvan kan je echter geen foto maken. Er zijn dan ook heel wat teams die in de problemen verkeren, grote problemen zelfs. Wij met onze wielmoer, dat is de gebeurtenis van de dag. Ik moest dan ook aan jullie allemaal denken!”

Alonso blikte vervolgens terug op wat er volgens hem er wel toe deed en dat is dat de nieuwe wagen het vandaag meer dan behoorlijk deed.

“Tot dusver ging het goed. Het is uiteraard erg vroeg nog maar de wagen draaide vlot rondjes, net als de motor,” aldus de Spanjaard. “Ik ken heel wat mensen van Renault van vroeger, 80 procent van de jongens in de garage ken ik. Ik weet hoe hard dat ze werken en hoeveel aandacht ze besteden aan de rijvaardigheid, de prestatie van de motor, enz. Het is dan ook leuk om met hen te praten, zowel tijdens de filmdag als hier.”

“Alles verloopt erg vlot en erg goed. Er zijn enkele zaken die veranderd moeten worden maar tot dusver ben ik erg tevreden, zeker wat de motor betreft. Ik denk dan ook dat er heel wat potentieel in McLaren-Renault zit,” besloot Alonso.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België