Alonso na opgave: “Onder normale omstandigheden is McLaren laatste”

26 maart 2017 — Fernando Alonso reed lange tijd op een bemoedigende tiende positie. De Spanjaard moest uiteindelijk enkele ronden voor het einde van de race opgeven. In zijn commentaar achteraf is Alonso alvast keihard.


Alonso was weliswaar tevreden over zijn eigen race maar voor de rest viel er volgens Alonso maar weinig positiefs te noteren. Alonso reed nochtans lange tijd op de tiende plaats. Pas tegen het einde van de race moest hij Esteban Ocon en Nico Hulkenberg laten voorgaan, al volgde meteen daarna wel een opgave.

“Ik reed één van mijn beste races tot dusver en we reden verrassend genoeg bijna heel de race in de punten,” zei Alonso tegenover ‘Sky F1’. “Wat de performance betreft zijn we normaal laatste. We reden tiende omdat onze kwalificatie gisteren extreem goed was. Tijdens de start slaagde ik erin een plaats goed te maken en vervolgens wonnen we nog een plaats door de opgave van Grosjean.”

Ondanks de bemoedigende tiende plaats waarin hij lange tijd reed is Alonso erg negatief en keihard voor McLaren en de situatie waarin de renstal zich bevindt.

“Onder normale omstandigheden zijn we laatste en voorlaatste,” aldus Alonso. “We moesten enorm veel brandstof besparen en dat deed ons pijn wat de rondetijden betreft. Toch slaagden we erin ons positie te behouden. Het was een verrassing dat we zo ver naar voor reden maar uiteindelijk slaagden we er niet in om te finishen. We moeten snel een stuk competitiever worden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België