Alonso na overwinning in Le Mans: “WEC-kampioen worden is nu het doel”

17 juni 2018 — Na zijn sensationele overwinning tijdens de 24u van Le Mans heeft Fernando Alonso nu een nieuw doel voor ogen: WEC-kampioen worden.

Enorme la victoria de todo el equipo en la carrera más grande del mundo. Las 24h de Le Mans. Gracias ߒ™

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

“Ik ben het niet gewoon om naar mijn wagen te kijken, normaal zit ik er zelf in,” aldus Alonso die voor de laatste stint de Toyota met het nummer 8 door Kazuki Nakajima bestuurd zag worden. “Het was een redelijk intense 24u met twee wagens binnen de minuut en dat voor het grootste deel van de race. Nu probeer ik gewoonweg iedere seconde van dit moment te genieten. Morgen is er tijd om te ontspannen.”

“Ik wist niet of ik beter op tv zou kijken of dat slapen beter zou zijn, of zelfs de MotoGP kijken. Misschien was de MotoGP bekijken het beste idee. Het was redelijk intens maar het gevoel om hier te winnen is ongelooflijk. Ook de adrenaline die je nu hebt, de ervaring en de emoties zijn veel groter dan de stress en het gevoel van moe te zijn.”

Met zijn overwinning tijdens de 24u van Le Mans heeft Alonso nu twee delen van zijn felbegeerde ‘Triple Crown’ behaald. Enkel de Indy 500, waaraan hij vorig jaar deelnam, ontbreekt nu nog. De Spanjaard wil nu echter eerst de WEC-titel behalen.

“Het is geen geheim dat ik WEC-kampioen wou worden, dat was al een doel op zich toen ik het Super Season vervoegde,” aldus Alonso. “Ik heb dit niet gekozen enkel en alleen voor de ervaring in Le Mans, ik vervoegde het Super Season omdat ik wou strijden voor het wereldkampioenschap. Laat ons zien of we dat kunnen verwezenlijken, we hebben tot dusver een goede start van het seizoen.”

“De Indycar is één van de onderdelen van de ‘Triple Crown’ en ik nam er vorig jaar aan deel met de intentie om te winnen. We reden aan de leiding van de race maar misten de kans om te winnen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando Alonso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België