Alonso na overwinning vol vertrouwen richting 24u van Le Mans

06 mei 2018 — Fernando Alonso won bij zijn debuut in het WEC meteen de 6u van Spa. Een droomdebuut zo mag je het zeker noemen, al ambieert Alonso meteen al een volgende grote triomf: de 24u van Le Mans.


“Het was zeker en vast een mooi debuut,” zei een uitgelaten Fernando Alonso die aan het einde van de 6u van Spa als winnaar over de finishlijn mocht rijden. “Tijdens de race reden we eigenlijk al de ronden aan de leiding. Er waren drie safety cars waardoor we onze voorsprong verloren maar we behielden onze leiderspositie tot aan de laatste ronde.”

Alonso was dan ook dolblij met zijn overwinning op het circuit van Spa-Francorchamps.

“Een fantastisch debuut, mijn eerste endurance race in het wereldkampioenschap. Het team heeft het geweldig gedaan, een één-twee tijdens de kwalificatie en een één-twee tijdens de race. Kazuki, en ook Sebastian tijdens de start, hebben mijn race iets eenvoudiger gemaakt.”

“Ik zei het tegen de jongens, het is zo leuk om op het podium te staan. Ik zal hier heel de nacht zijn. Kom me morgenvroeg maar oppikken, ik zal hier slapen!”

De 6u van Spa zijn eerste leuke kennismaking met het WEC voor Alonso. De Spanjaard staat later tijdens het WEC-seizoen nog voor een grotere uitdaging, namelijk de 24u van Le Mans.

“Dit is zeker een opwarmer voor Le Mans,” aldus Alonso. “Het is zoals een test maar dan eentje waarbij er op het einde na de zwart-wit geblokte vlak wel punten worden uitgedeeld.”

“We wensten onszelf te testen onder echte raceomstandigheden. De stress van de rijders, de stress bij de mecaniciens, bij iedereen onder die raceomstandigheden. We slaagden erin om een dubbeloverwinning te behalen dus ik denk dat we klaar zijn voor Le Mans.”

“Die race vormt uiteraard een veel grotere uitdaging, 24 uur, er kunnen heel wat problemen opduiken maar we zijn zo goed mogelijk voorbereid en ik denk dat we met vertrouwen die race tegemoet kunnen gaan,” besloot Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België