Alonso na vijfde plaats: “Er is nog heel wat meer op komst”

25 maart 2018 — Fernando Alonso reed een erg sterke race in Melbourne en finishte op de vijfde plaats. Meteen heel wat punten dus en de Spanjaard is vastberaden dat het de komende races nog beter zal gaan.


Voorafgaand aan de race had Fernando Alonso gezegd dat Australië voor McLaren de moeilijkste en waarschijnlijk ook ‘zwakste’ race zou worden. Indien die woorden daadwerkelijk juist zijn dan mogen we nog veel mooie dingen van McLaren verwachten dit seizoen.

Alonso finishte de race immers op een vijfde plaats, iets wat volgens Alonso verwacht was en vandaag ook het hoogst haalbare was.

“Ik denk dat het min of meer zoals verwacht is,” zei Alonso na afloop van de race. “We wisten dat we over een sterke racesnelheid beschikten, beter dan tijdens de kwalificatie. We hebben optimaal geprofiteerd van de problemen die anderen hadden.”

Alonso kon aan het einde van de race ook de druk van Max Verstappen in de Red Bull weerstaan, wat McLaren en Alonso uiteraard moed geeft.

“We konden tijdens de laatste twintig ronden onze positie verdedigen en de aanvallen van Verstappen weerstaan. Ik ben blij. Het team heeft uitstekend werk verricht door de power unit in amper twee tot drie maanden in de wagen te integreren. We hebben tijdens de winter enkele onderdelen opnieuw moeten ontwerpen.”

En dat harde werk heeft overduidelijk geloond, getuige de goede seizoensstart.

“Nu staan we hier, met beide wagens in de punten en een vijfde plaats voor mij. Dat is een mooi vertrekpunt,” aldus Alonso. “Vanaf nu gaat het steeds beter gaan. Er zit nog heel wat potentieel in onze wagen. Er is dus nog heel wat meer op komst.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België