Alonso na wintertests: “Ik maak me geen zorgen over de verloren tijd”

12 maart 2018 — Fernando Alonso maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen over de tijd die McLaren tijdens de wintertests, onder andere door problemen met de MCL33, verloor.

We squeezed the orange a bit more today, but plenty more to come. Thanks to the team for a great effort these weeks in Spain. Now it’s time to go racing. #australia #next #f1 #mclaren #14

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Bij McLaren verloren Alonso en Vandoorne tijdens de wintertests tijd door enkele problemen met de nieuwe wagen. De MCL33 kampte nog met enkele kinderziekten maar Alonso maakt zich geen zorgen over de verloren tijd.

“Ik denk dat de teams momenteel min of meer in staat zijn om de wagens te begrijpen en zich voor te bereiden met simulatorwerk voor Australië,” aldus Alonso. “Het afstellingswerk dat je in Barcelona hebt gedaan betekent niets. Ik maak me dan ook geen zorgen over het verliezen van een halve dag. Welke optimalisatie van de setup je ook in Barcelona hebt gedaan, het betekent niets voor Australië.”

Ook voor de GP van Spanje in mei zal de verloren tijd volgens Alonso geen probleem vormen.

“Het zal ook niets betekenen voor de race in mei, zeker niet wanneer het hier dan dertig graden is,” aldus de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België