Alonso nam bijna niet deel aan de GP van de USA

22 november 2013 — Het scheelde niet veel of Fernando Alonso was niet aan de start verschenen van de GP van de USA.

image
Alonso liet na afloop van de GP van USA reeds verstaan dat hij erg moe was. De Spanjaard zei toen dat hij nog heel wat hinder had ondervonden van de gevolgen van zijn uitwijkmanoeuvre in Abu Dhabi.

Daar moest Alonso plots uitwijken voor Jean-Eric Vergne om een zware crash te vermijden. Alonso reed tegen een erg hoge snelheid dwars over een kerbstone en kreeg daarbij 25G te verwerken.

De Spanjaard liet reeds weten dat hij ruim een week moest rusten en veel hoofdpijn en rugpijn had. Maar even zag het er dus zo slecht uit dat hij vreesde om te moeten afzeggen voor de F1-race in Austin.

“Mijn rug is nu 100% in orde,” zei Alonso in de aanloop naar het raceweekend in Brazilië. “De voorbije twee nachten had ik totaal geen pijn en ik ben erin geslaagd om terug in de fitness te trainen en te joggen. In Austin zelf dacht ik er niet aan om mijn stuur af te geven aan Pedro de la Rosa want eens je naar daar vliegt wil je racen. Toen ik echter thuis was na de race in Abu Dhabi en op zondag en maandag extra controles had ondergaan voelde ik me echter niet in staat om te racen.”

“Ik had hoofdpijn en voelde mij geen 100 procent. Ik voelde dat ik niet voldoende goed zou presteren voor het team en dat het beter zou zijn om niet te racen. Langzaam aan verminderde echter de ontsteking en ik vloog naar Austin om te zien hoe ik me daar zou voelen. In Austin voelde ik me vervolgens min of meer in orde, maar het was echt op de limiet. Indien er na Abu Dhabi slechts één week was geweest tot de volgende race dan was het onmogelijk geweest om deel te nemen,” besluit Alonso.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België