Alonso neemt niet deel aan eerste wintertest in Jerez

24 januari 2013 — Fernando Alonso zal niet in actie komen tijdens de eerste wintertest van het seizoen, dat liet Ferrari vandaag weten.

image
De Spanjaard neemt niet deel aan de eerste wintertest, wat erg opmerkelijk is. Felipe Massa zal de eerste drie dagen testwerk voor zijn rekening nemen. De laatste testdag in Jerez komt Pedro de la Rosa in actie.

De la Rosa kreeg nog maar pas een contract als testrijder bij de Italiaanse renstal maar hij mag dus al meteen in actie komen in Jerez. Pedro de la Rosa reed vorig seizoen voor HRT en had normaal ook een contract voor 2013 maar HRT verschijnt niet meer op de startgrid.

Pas op 19 februari, wanneer de tweede wintertest van start gaat in Barcelona, zal Fernando Alonso het testwerk voor zijn rekening nemen. Alonso zal dan eveneens drie dagen achter elkaar testen om vervolgens op de laatste dag het stuur aan Felipe Massa te overhandigen.

Ferrari maakte ook de regeling voor de laatste wintertest bekend, die eveneens plaats zal vinden in Barcelona en op 28 februari start. Felipe Massa neemt dan de eerste en derde testdag voor zijn rekening terwijl Alonso op de andere twee dagen zal rijden.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België