logo
 

Alonso: “Niet McLaren maar de visie van de F1 zal mijn toekomst bepalen”

17 juni 2018 — Fernando Alonso laat weten dat het niet de competitiviteit van McLaren zal zijn maar wel de toekomstvisie van de F1 die doorslaggevend zal zijn voor zijn eigen toekomst in de sport.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Het werd een jubileumrace in mineur voor Fernando Alonso in Canada vorige week. Zijn McLaren begaf het na veertig ronden wedstrijd en het onderstreepte de crisis waarin de formatie uit Woking zich bevindt.

De wissel op motorisch vlak dit seizoen heeft niet gebracht wat ervan verwacht werd en er zijn weinig of geen tekenen dat het op korte termijn beter zal gaan.

Nico Rosberg vroeg zich luidop af hoe een kampioen als Alonso zich nog kon blijven motiveren. Dit jaar werkt de Spanjaard samen met het wereldkampioenschap F1 al het WEC af en de geruchten worden almaar sterker dat hij op het einde van het jaar de F1 de rug zal toekeren en in de IndyCar aan de slag zal gaan.

“De laatste bolide die ik had om voor het kampioenschap te strijden was in 2007,” vertelt Alonso. “Sindsdien heb ik altijd auto’s gehad die vrij ver van de top verwijderd waren. Dus elf jaar na datum denk ik niet dat daar het probleem zit (om met een mindere auto te rijden)”

“Het belangrijkste voor mij is de richting waar de F1 naartoe gaat in de toekomst. Ik denk niet te veel aan hoe competitief we het volgend jaar zullen zijn want dat valt moeilijk te voorspellen, het gaat hem gewoon om de sport.”

“Het is belangrijk hoe groot de invloed van de rijder zal worden en welke richting de sport uit wil,” besluit Alonso. 

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België