Alonso: “Niet motor maar aerodynamica is een vraagteken”

02 februari 2017 — McLaren-Honda had een paar zware seizoenen. Het ontbrak de Honda-motor aanvankelijk aan betrouwbaarheid en ook de kracht van het blok liet te wensen over. Toch stelt McLaren-rijder Alonso vooral vragen bij het aerodynamisch pakket van McLaren.


“Ik ben er van overtuigd dat de Honda-motor dit jaar in orde zal zijn”, begint Alonso vol vertrouwen. “Het wordt moeilijk om onze voet volledig naast die van Mercedes te zetten, maar we zullen er wel dicht genoeg zitten om te kunnen meestrijden.”

De voorbije jaren was de motor het zorgenkindje bij McLaren en werkte de aerodynamica naar behoren. Toch is Alonso’s redenering niet zomaar uit de lucht gegrepen.

“De reglementswijziging heeft alles op losse schroeven gezet. Onvermijdelijk zullen teams zich in maart of april realiseren dat anderen het reglement beter geïnterpreteerd hebben. Er is dus een beetje geluk nodig”, beseft de Spanjaard.

Toch kijkt Alonso met veel goesting uit naar het volgende F1-seizoen.

Vorig jaar toonde de motor enkele positieve signalen. Tel daar de nieuwe reglementen bij en dan weet je dat het team ongelofelijk gemotiveerd is om een stap vooruit te zetten”, besluit de Spaanse ex-wereldkampioen.

Geschreven door Mika Tuyaerts

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België