logo
 

Alonso niet te spreken over startcrash: “Gaat er nu ook een raceban volgen?”

26 augustus 2018 — Fernando Alonso raakte bij de start betrokken bij een serieuze crash waarvan Nico Hulkenberg de veroorzaker was en hij en Charles Leclerc het slachtoffer waren. De Spanjaard vraagt zich openlijk af of er nu een raceban voor Nico Hulkenberg gaat volgen.


“Opnieuw een rempunt dat serieus gemist werd,” vertelde Alonso tegenover BBC Radio 5 Live. “De laatste keer kreeg Romain Grosjean een raceban. We zullen zien wat er nu gebeurt.”

“Het valt moeilijk te begrijpen hoe je je rempunt zo enorm kunt missen. Je komt tegen een snelheid aan waarbij je onmogelijk met de bocht kan gaan beginnen ‘onderhandelen’.”

Uiteindelijk raakten drie rijders ernstig betrokken bij de startcrash, naast Nico Hulkenberg en Fernando Alonso was immers ook Charles Leclerc immers een slachtoffer. Bij de Monegask leek zijn Halo geraakt te worden.

“Het positieve is dat we alledrie oké zijn, inclusief Charles. Ik vloog over zijn wagen en Halo was vandaag een goed instrument om te hebben.”

“Wanneer je naar de herhaling kijkt denk dat het hem geholpen heeft. Ik was alvast blij dat ik Halo had. We moeten niet bewijzen dat het goed is om op de wagen te hebben,” besloot Alonso.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië