Alonso: “Nieuwe McLaren F1-bolide is verrassend goed”

04 maart 2019 — Fernando Alonso bracht tijdens de tweede testweek in Barcelona een bezoek aan het McLaren F1 team. Wat hij daar zag stemde hem goedgezind over de nieuwe McLaren MCL34.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Alonso werd vorige week bevestigd als nieuwe McLaren ambassadeur, de Spanjaard zal bovendien ook de nieuwe McLaren MCL34 in de loop van de komende maanden testen. Alonso kreeg in Barcelona dan ook een diepere inkijk in de prestaties van de nieuwe McLaren F1 bolide.

“Ik denk dat we als team veel leren,” zei Alonso. “Zelfs de eerste testweek was ik in contact met het team. Ik was op de hoogte van al de debriefings en de kleine problemen die werden gevonden.”

“Ik denk dat de voorbije week het beeld over de wagen werd bevestigd. Ik denk dat er enkele delen van de wagen herbekeken moeten worden en ze moeten blijven ontwikkelen om de performance van de wagen te verbeteren.”

Over het algemeen is Alonso echter aangenaam verrast over de nieuwe McLaren MCL34. Na jaren van problemen lijkt McLaren eindelijk een serieuze stap vooruit te gaan zetten.

“Enkele andere aspecten van de wagen zijn verrassend goed dus ze zijn tevreden met de resultaten. Over het algemeen waren het denk ik twee positieve weken. Het is nog niet perfect maar we gaan de goede richting uit,” besloot Alonso.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België