logo
 

Alonso noemt twee namen die hij komend F1-seizoen in de gaten zal houden

05 februari 2019 — Fernando Alonso zal de Formule 1 dit jaar van de zijlijn volgen maar dat betekent niet dat hij dat met veel belangstelling zal doen. Hij blijft ook zijn mysterieuze zelve als het aankomt over zijn toekomstplannen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Natuurlijk zal de tweevoudige wereldkampioen benieuwd zijn hoe Carlos Sainz en Lando Norris het zullen doen bij McLaren maar twee andere rijders trekken specifiek zijn aandacht in 2019.
​“Ik zal Robert Kubica volgen,” aldus Alonso tegenover ‘Corriere della Sera.’ “Zijn verhaal is ongelofelijk. Tot over een paar maanden terug leek het erop dat het nooit meer wat zou worden. Hij heeft niets te verliezen en ik zal hem volgen.”
​Net als iedereen zal Alonso met veel belangstelling volgen hoe de jonge Charles Leclerc het zal gaan doen aan de zijde van Sebastian Vettel bij Ferrari.
​“Dan is er ook nog Leclerc bij Ferrari. Hij is jong, getalenteerd en intelligent,” vertelt Alonso en hij wil de jonge Monegask ook nog wat goede raad meegeven.
“Hij moet gebruik maken van zijn talent en karakter, punten leren scoren en het team helpen. Hij moet weten dat het kampioenschap beslist wordt tussen juli en september.”
Alonso denkt ook dat het een goede zaak is dat Mattia Binotto Maurizio Arrivabene zal aflossen als teambaas van Ferrari.
“Mattia heeft zijn kwaliteiten als leider al bewezen, hij stond aan de leiding van het technische departement. Hij zal er alles aan doen om de Scuderia nog sterker te maken.”
Zien we Alonso misschien al terug in de Formule 1 in 2020? De Spanjaard benadrukt dat hij alles aanpakt met een open geest.
“Ik heb altijd gezegd dat het een ‘Hasta luego’ zou zijn, een ‘tot ziens’ dus.”
“Nu ben ik bezig met andere doelen en heb ik materiaal ter beschikking dat me in staat stelt om te winnen. Dat had ik in de Formule 1 niet.”
“Ik heb nog geen plannen voor 2020 maar een derde wereldtitel winnen zou me natuurlijk veel plezier doen,” besluit Alonso.
Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België