logo
 

Alonso: “Nog steeds niet zeker dat ik in China kan racen”

12 april 2016 — Fernando Alonso is nog steeds niet zeker dat hij komend weekend zal kunnen deelnemen aan de GP van China.


De Spanjaard crashte zwaar tijdens de GP van Australië, de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen. Alonso kon zelf nog uit zijn wagen stappen maar enkele ribben waren gebroken waardoor hij door de F1-dokters anderhalve week later niet fit werd bevonden om deel te nemen aan de GP van Bahrein.

Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne betekende het dat hij als reserverijder totaal onverwacht zijn F1-debuut mocht maken. Vandoorne had nog geen enkele meter gereden met de F1-bolide van McLaren maar desondanks was zijn F1-debuut indrukwekkend. Vandoorne behaalde tijdens zijn eerste F1-race immers meteen het eerste wk-punt van het seizoen voor McLaren-Honda.

Grote vraag blijft echter of Alonso komend raceweekend opnieuw in de F1-bolide van McLaren-Honda zal zitten. Alonso hoopt uiteraard van wel, al is dat vandaag de dag nog steeds geen zekerheid. Alles zal afhangen van de medische keuring op donderdag. Dan wordt de Spanjaard immers opnieuw gescreend door de F1-dokters.

“Het was teleurstellend dat ik in Bahrein niet kon racen maar ik respecteer volledig de beslissing van het medisch team van de FIA,” aldus Alonso. “Ik hoop dat ik vrijdag opnieuw in de wagen kan zitten maar tot ik van de dokters de toestemming krijg om te racen kunnen we niets veronderstellen. Ik blijf me echter zoals anders voorbereiden op een normaal raceweekend.”

Waarschijnlijk krijgen we op donderdag definitief duidelijkheid of Alonso al dan niet opnieuw mag racen. Mocht dat niet het geval zijn dan valt onze landgenoot Stoffel Vandoorne opnieuw in voor de Spanjaard.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië