Alonso ondanks problemen: “McLaren is klaar voor het nieuwe F1-seizoen”

07 maart 2018 — Na de problemen voor Stoffel Vandoorne gisteren was het vandaag de beurt aan Fernando Alonso om te testen met de MCL33. Hoofddoel daarbij was ongetwijfeld zoveel mogelijk kilometers maken en de testdag begon op dat vlak erg goed voor McLaren en Alonso.


Tijdens de eerste twee uur van de dag reed Alonso maar liefst 43 rondjes, dat waren er op dat moment al meer dan dat Vandoorne er gisteren op een ganse dag kon rijden. Maar klokslag om 11 uur liep het mis. Plots was er een rode vlag en kwam Alonso stil te staan.


McLaren liet even later weten dat de oorzaak van het probleem een olielek was. Het olielek was echter op een moeilijk bereikbare plaats, waardoor McLaren ervoor opteerde om de volledige motor te vervangen.

Alonso en McLaren stonden vervolgens bijna de volledige middag in de garage. Pas omstreeks 17u20, met nog amper veertig minuten op de klok, kwam de Spanjaard eindelijk opnieuw op de baan. Alonso slaagde erin om nog zeven rondjes te rijden, waarmee zijn totaal op 54 ronden kwam te staan. Opnieuw geen dag dus om over naar huis te schrijven.

Fernando Alonso meent echter dat McLaren klaar is voor de eerste race van het nieuwe seizoen in Australië.

“Op het vlak van fundamentele antwoorden die we moesten zien te vergaren tijdens de wintertest is alles oké, we hebben ze allemaal. Om eerlijk te zijn heb ik dan ook geen nood aan de laatste testdag,” aldus Alonso. “Ik zal in de wagen zitten en ik zal rijden. Hopelijk zullen we dan ook nieuwe zaken over de wagen te weten komen maar indien we morgen in Australië zouden moeten zijn dan is alles oké.”

Alonso maakt zich duidelijk geen zorgen over de verschillende problemen die er waren met de McLaren MCL33.

“Ik denk dat het normaal is voor een nieuwe wagen. Ik ben nu al 18 jaar in de Formule 1 en tijdens de wintertests blijf ik ieder jaar nieuwe dingen ontdekken. Het gebeurde niet alleen tijdens de wintertests, vroeger hadden we dat ook tijdens de tests doorheen het seizoen, alleen was er geen media om erover verslag uit te brengen.”

Volgens Alonso wordt alles vandaag de dag sterk uitvergroot, zeker wat McLaren betreft.

“Ik heb begrepen dat er honderden media aanwezig zijn en iedere rode vlag trekt heel wat aandacht. Vanuit het standpunt van het team is alles min of meer oké. Er zijn geen fundamentele problemen met de wagen,” besloot Alonso.

Morgen neemt onze landgenoot Stoffel Vandoorne het stuur over van Alonso, meteen ook de laatste dag dat Vandoorne zal testen ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België