Alonso: “Ondanks vooruitgang blijft het seizoen van McLaren erg slecht”

10 november 2017 — Bij McLaren werd er de voorbije races progressie geboekt met de wagen. Volgens Fernando Alonso blijft het seizoen van McLaren echter erg slecht.


Dat Alonso het een slecht seizoen vindt kan niet echt een verrassing genoemd worden. McLaren had gehoopt om de kloof met de top enigszins te kunnen dichten maar het bleek dit seizoen, vooral door de Honda-motor, helemaal niet competitief te zijn.

“Ik denk dat het een erg slechts seizoen was voor McLaren,” blikt Alonso terug op het voorbije seizoen. “Het was geen goed seizoen, ondanks de progressie die met de wagen werd geboekt en het optimisme dat er is voor volgend jaar.”

“Ik denk dat we allemaal binnen het team geloven in een fantastisch seizoen in 2018, er heerst een betere sfeer binnen het team.”

De verwachtingen waren hooggespannen voor het seizoen 2017 maar die verwachtingen werden overduidelijk niet ingelost. McLaren verzamelde tot dusver amper vierentwintig punten en staat voorlaatste in de wk-tussenstand, een plaats waarop het normaal ook het seizoen zal eindigen.

“Als we echter terugkijken naar de lancering van onze wagen in februari, met de nieuwe regels, de vier maanden werken aan de motor, dan waren onze verwachtingen voor dit seizoen helemaal anders, zowel van mezelf als het team.”

“We zijn momenteel negende binnen het constructeurskampioenschap en hebben tot dusver negen motoren gebruikt. Niemand binnen het team zal dit een goed seizoen vinden,” besluit Alonso.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België