Alonso onder de indruk van McLaren met V8-motor: “Veel beter dan huidige F1-bolides”

03 december 2018 — Fernando Alonso reed een week geleden nog eens met een McLaren F1-bolide die over een V8-motor beschikte. De Spanjaard was danig onder de indruk van het geluid dat de bolide produceerde.


Vorige week maandag wisselden Fernando Alonso en NASCAR-piloot Jimmie Johnson van wagen op het circuit van van Abu Dhabi. Om na te gaan of alles goed werkte reed de Spanjaard echter ook een rondje in de McLaren MP4/28 met V8-motor.

“Het was om eerlijk te zijn niet gepland,” aldus Alonso. “Ik moest normaal alleen met de andere wagen rijden maar het was logisch dat ik een installatierondje zou doen om te zien of de wagen in orde was.”

De McLaren MP4/28 beschikt in tegenstelling tot de huidige generatie F1-bolides over een V8-motor die een veel luider en scherper geluid maakt dan de hybride-motoren waarmee momenteel wordt gereden.

“Het was erg leuk om er mee te rijden, zelfs al is het geluid van in de wagen zelf niet zo verschillend met wat we nu van in de wagen horen.”

“Van buitenaf was het echter zeer, zeer speciaal. We missen met de huidige F1-bolides heel wat spektakel omwille van het geluid.”

Alonso kwam tot slot ook nog even terug op een eventuele terugkeer naar de Formule 1.

“Ooit zal ik terugkeren, misschien als toerist, maar misschien ook als commentator. Ik zal sowieso op een andere manier van de Formule 1 genieten,” besloot de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België