logo
 

Alonso onder de indruk van NASCAR-rijder Jimmie Johnson in F1-bolide

27 november 2018 — Gisteren begon het F1-pensioen van Fernando Alonso en hij begon dat meteen met een paar rondjes in een F1-bolide en een NASCAR-auto van Jimmie Johnson.

Fernando Alonso mocht gisteren in Abu Dhabi een paar rondjes rijden in de NASCAR-auto van Johnson en in ruil daarvoor mocht de Amerikaan enkele rondjes met een McLaren MP4/28 afwerken.


De Spanjaard reed eerst een aantal installatierondjes met de McLaren en zette een richttijd neer van 1:40.204 en Jimmie Johnson liet zien dat hij uit het juiste racehout gesneden is door slechts twee tienden van een seconde toe te geven op de tijd van Alonso. De tweevoudige wereldkampioen was dan ook onder de indruk van de prestaties van de Amerikaan.

“Indrukwekkend,” aldus Alonso. “Je zag hem elke keer dat hij buiten ging voor een run tijd goed maken.”


“Soms zet je op dit soort wagens nieuwe banden en is het niet altijd makkelijk om de grip uit de banden te halen voor de eerste keer. Maar hij wist goed te raden wanneer de banden extra grip geven en dat ook te vertalen in een snelle rondetijd, daar ben ik van onder de indruk.”

“Hij nam het ook serieus,” gaat Alonso verder. “Ik had vier setjes banden, ik denk dat hij er ook drie of vier had en we hebben van auto’s gewisseld en wat plezier gemaakt. We wilden ook wel onze nieuwe omgeving aanvoelen op een representatieve manier en aan een snelheid die het gevoel benaderd dat ze gewend zijn van te voelen.”


Alonso beschreef zijn ervaring met de NASCAR-bolide van Johnson als een reis terug in de tijd.

“Ik wist wel dat de auto’s nogal basic zijn op technologisch vlak. De laatste keer dat ik met een manuele versnellingsbak reed was in 1999 in de Euro Open by Nissan, het was dus als een reis terug in de tijd.”

“De auto was erg krachtig voor de grip die voorhanden is, dat betekent dus dat je plezier hebt op de baan. Misschien dat het met andere auto’s rond je anders is maar alleen is het heel leuk.”

Jimmie Johnson was erg onder de indruk, het was de eerste keer dat hij in een eenzitter op het circuit reed.

“Het was geweldig,” aldus Johnson. “Het gevoel van de snelheid…”

“Toen ik de eerste keer buiten reed wou mijn helm letterlijk mijn hoofd verlaten, ik keek recht in mijn microfoon, zo hoog stond hij. Ik dacht: ‘Ik wil echt niet stoppen maar ik moet wel denk ik.’”

“Eens ik mijn helm onder controle had moesten mijn ogen altijd zoeken om ver genoeg te kijken, ook in de bochten. Tegen het einde slaagde ik erin om me niet meer te focussen op de afstandsmarkeringen en kon ik me op de apex van de bocht concentreren.”


De Amerikaan liet weten dat ondanks dat bij de wissel het plezier voorop stond hij toch altijd zijn uiterste best heeft gedaan. Hi denkt ook dat zijn ervaring beter was dan die van Alonso.

“Hij had ook de kans om hetzelfde te doen met mijn auto en de data te bestuderen. Eerlijk gezegd denk ik dat ik uiteindelijk de beste ervaring gehad heb,” besluit Johnson.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België