logo
 

Alonso: “Onze beste races dit seizoen moeten nog komen”

13 september 2016 — Volgens Fernando Alonso komen er voor McLaren-Honda dit seizoen nog vier races aan waarin het punten kan scoren.


McLaren-Honda is bezig aan het seizoen van de heropstanding. Na een dramatisch seizoen vorig jaar heeft de renstal dit seizoen een serieuze stap vooruit gezet. Het wist de voorbije races in de wk-tussenstand op te klimmen naar de zesde plaats.

Monza was echter een teleurstellende race, maar gezien de karakteristieken van het circuit werd dat ook verwacht. De komende races zitten er volgens Alonso echter enkele circuits aan te komen die beter bij de wagen van McLaren passen. Singapore moet één van die circuits zijn.

“Niet alleen Singapore. Ik denk dat Suzuka, Austin en in het bijzonder Abu Dhabi zeer goed zullen zijn,” aldus de Spanjaard. “Zelfs vorig jaar waren onze verwachtingen voor Singapore groot en het was ook ‘oké’, al waren we er niet zo goed als in Austin en zeker niet zoals in Abu Dhabi. Om een of andere reden presteerden we vorig jaar erg sterk in Abu Dhabi dus ik denk dat het opnieuw kan gebeuren.”

Wanneer gevraagd wordt hoe goed de races kunnen zijn antwoordt Alonso: “Laat ons proberen om net achter de Red Bulls te eindigen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België