Alonso op zijn hoede: “Bahrein en China worden erg uitdagend”

03 april 2018 — Fernando Alonso is op zijn hoede voor de komende twee races. Volgens de Spanjaard zullen de GP van Bahrein en de GP van China een serieuze uitdaging vormen voor het team.

“After a positive start to the season I’m already really excited to head to Bahrain and get back in the car. Australia gave us a positive feeling and I hope we can continue that momentum as we head into these back-to-back races.” #BahrainGP #McLaren #F1

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Meteen tijdens de eerste race een dubbele puntenfinish voor McLaren. Van een uitstekende start gesproken. Met tien punten achter zijn heeft Alonso na één race al meer dan de helft van de punten die hij vorig jaar veroverde (17).

De dubbele puntenfinish zorgde bij McLaren voor een enorme motivatie. Gans het team zag het harde werk van de voorbije weken en maanden beloond.

“Na een positieve start van het seizoen kijk ik er naar uit om in Bahrein opnieuw in de wagen te zitten,” blikt Alonso vooruit naar de GP van Bahrein komend weekend en de GP van China die een week daarna al plaatsvindt. “Australië gaf ons een positief gevoel en ik hoop dat we dat momentum kunnen vasthouden tijdens deze back-to-back races.”

“Ik weet dat het team enorm hard werkt in de fabriek om de upgrades die in de pijplijn zitten zo snel mogelijk klaar te hebben. Tegelijkertijd vindt er heel wat ontwikkelingswerk plaats op het vlak van de chassis en de power unit. Dat zal de sleutel zijn om nog meer performance uit de wagen te halen.”

Alonso verwacht zich tijdens de komende twee races aan een serieuze uitdaging. Vooral de betrouwbaarheid wordt volgens Alonso cruciaal.

“We mogen echter niet zelfvoldaan worden. De twee races in Bahrein en Shanghai zijn erg zwaar voor de wagens en het is belangrijk dat onze betrouwbaarheid goed zit om ons potentieel te maximaliseren. De strijd is intens en de concurrentie is sterk. We moeten dan ook blijven pushen indien we meer punten willen behalen,” besluit Alonso.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België