Alonso: “Overwinning 24u van Le Mans is niet verdiend”

18 juni 2019 — Fernando Alonso won afgelopen weekend voor de tweede keer in zijn carrière de 24u van Le Mans. De Spanjaard geeft echter toe dat die overwinning niet verdiend is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Una semana…una temporada…una experiencia fantástica en @toyotamotorsportgmbh y @fiawec_official con un título mundial ߌŽ y dos Le Mansߏưߏ† ! Hasta pronto ߒٰߒۢݤ️

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

“Deze overwinning komt zeker en vast volledig onverwacht,” geeft Alonso toe.

“We beschikten gedurende de 24 uur niet over de nodige snelheid. We waren niet zo snel als wagen nummer 7 en we verdienden het zeker en vast niet om te winnen. Geluk speelde een belangrijke rol, net zoals dat in de motorsport wel vaker het geval is.”

Alonso vergeleek de pech die Lopez kende met wat Kazuki Nakajima in 2016 overkwam.

“Ik herinner me nog dat ik in 2016 naar tv keek en dat Kazuki één minuut voor het einde van de 24u tot stilstand kwam,” aldus Alonso. “Wat kan je dan doen? Zoiets komt ongelooflijk hard aan.”

De Spanjaard maakte vervolgens ook de vergelijking met pech die hijzelf in zijn carrière meemaakte.

“Ik heb jammer genoeg ook zo’n momenten meegemaakt, terwijl ik in 2007 met McLaren en in 2010 en 2012 met Ferrari voor de wereldtitel aan het strijden was.”

“Wanneer je helemaal aan het einde het niet kan afmaken dan voel je je verschrikkelijk slecht.”

“Ik leef dan ook mee met mijn teamgenoten aangezien ze niet alleen teamgenoten maar ook vrienden zijn. Ze verdienden het om te winnen,” besloot Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België