logo
 

Alonso rijdt verrassend de snelste ronde tijdens GP van Italië

04 september 2016 — Fernando Alonso is er in geslaagd om tijdens de GP van Italië de snelste ronde te rijden. De Spanjaard nuanceert echter het belang van die snelste ronde want McLaren-Honda was in Monza helemaal niet competitief genoeg.


Enigszins verrassend is het toch, dat Alonso en McLaren-Honda tijdens de GP van Italië de snelste tijd wisten te rijden. Een simpele verklaring is er echter ook. Met nog een tweetal ronden te gaan kwam Alonso binnen voor nieuwe banden. Vers rubber in combinatie met een zeer lichte wagen zorgden logischerwijze voor een snelste ronde.

“Het gaf een goed gevoel om de snelste ronde te rijden. We beschikten uiteraard over nieuwe banden en dat tegen het einde van de race. Met nog twee ronden te gaan maximaliseerden we de hoeveelheid grip. Het verandert uiteindelijk echter weinig want dit is een circuit waarop we niet competitief zijn,” verduidelijkt Alonso zijn snelste rondetijd. “Het was echter een teken dat de wagen goed presteert.”

Volgens Alonso bevestigde de race in Monza de vermoedens van McLaren, al verwacht hij wel dat er vanaf nu betere tijden en races zitten aan te komen.

“Over het algemeen beschikten we tijdens de race niet over de nodige snelheid en we reden nooit in de punten. We wisten het al op voorhand dus dit is simpelweg een bevestiging. Vanaf Singapore verwacht ik ons geregeld in de punten. Tijdens enkele races, waaronder Abu Dhabi en Austin, verwacht ik dat we ons in de top vijf zullen bevinden en dat we kunnen strijden met Ferrari. Er zijn dan ook nog goede tijden op komst.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België