Alonso: “Rosberg en Hamilton maken evenveel kans”

11 november 2016 — Fernando Alonso is een man van vele oorlogen en dus de perfecte persoon om een blik te werpen op de titelstrijd in de F1. Voor hem maakt Lewis Hamilton evenveel kans op de titel als Nico Rosberg, ook al kijkt hij tegen een achterstand aan in het klassement.


“Nico is veel constanter geworden. Hij finisht al de races, meestal dan nog op het podium”, merkt de Spaanse ex-wereldkampioen op. “Hij had ook minder problemen met de betrouwbaarheid van de wagen, hetgeen een voordeel was in de titelstrijd.”

“Rosberg heeft ook een mooie evolutie gemaakt. Vorig jaar was hij geen partij voor Lewis”, verwijst Alonso naar de titelstrijd van vorig jaar. Toen veroverde Hamilton al drie GP’s voor het einde de wereldtitel. “Ik had wel verwacht dat Lewis het dit jaar moeilijker zou hebben, maar dat Rosberg twee races voor het einde voor zou staan, is toch een verassing.”

De sleutel voor het seizoensslot is volgens Alonso betrouwbaarheid. Rosberg viel doorheen het jaar minder uit dan Hamilton, maar dat zou wel eens kunnen veranderen.

“Qua rijderskwaliteiten schat ik Lewis en Nico even hoog in. Een keer uitvallen in Brazilië of Abu Dhabi kan echter het klassement op zijn kop zetten.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België